Restauratie & verbouwbegeleiding

Deze dienst bestaat vooral uit het begeleiden van particulieren en MKB met grote en kleine verbouwingen, onze specialisatie ligt vooral bij authentieke panden en bij u.
Ons doel is u te ontlasten van problemen, planning, aansturing en controle van het hele verbouwproces.
Inschakelen van A.H. De Schilder verdient zichzelf terug door meerwaarde aan uw pand te creëren omdat het eindproduct eigentijds, ergonomisch, en degelijk is met een hoogwaardige afwerking.
Tijdens de bouw heeft u uw handen vrij om zich met uw eigen specialiteiten bezig te houden.
Wij onderscheiden ons door vanuit u en uw woon- gebruikerswensen te denken en door middel van onze ervaring en creativiteit de techniek aan u aan te passen, en niet andersom.

Beginfase:

In eerste instantie is het belangrijk om uw toekomstige gebruikswensen uitvoerig te bespreken en in het bestaande object en budget toe te gaan passen.
U wordt uitgebreid geadviseerd om de hedendaagse en klassieke materialen en producten harmonieus toe te passen in uw te restaureren woning of bedrijfspand.
In samenwerking met onze architect kunnen constructieve veranderingen en uitbereidingen compleet in stijl worden ontworpen. Eventuele bouwaanvragen en vergunningen kunnen ook door ons worden verzorgd.
Ook de buitenruimte wordt in deze fase zeker niet vergeten en zal desgewenst met onze tuinarchitect en hovenier overlegd worden. Vaak komt dit als sluitpost terwijl er met de infrastructuur vanaf de beginfase rekening dient te worden gehouden wat op zijn beurt weer kostenbesparend zal werken.
Uiteraard behoort samenwerking met uw eigen (tuin) architect, aannemer of hovenier ook tot de mogelijkheden.

Na een grondige bouwtechnische inspectie kunnen de plannen gemaakt worden.

Offertefase:

Na het bepalen van uw keuzes zorgen wij voor een bouwplan met overzichtelijke gespecificeerde offertes van alle betrokken partijen. Het belang hiervan is dat alle uit te voeren taken duidelijk op papier staan en u niet achteraf verrast wordt met eventuele gaten in de begroting.
Er zullen tijdens de verbouwing echter altijd een aantal onvoorziene werkzaamheden ontstaan, dit “meerwerk” zullen wij altijd met u overleggen en met uw akkoord laten uitvoeren.    
Wij zijn compleet onafhankelijk en in dienst van u, het grote bijkomend voordeel voor u is dat de partijen zeer scherpe offertes moeten uitbrengen wat u weer financieel voordeel oplevert.

Bouwfase:

Na met u en de uitvoerende partijen een planning te hebben samengesteld kan de bouw beginnen.
Tijdens de bouwfase zullen wij u de grootste zorg uit handen nemen wat betreft de planning, details en bouwfouten. Door dagelijks de uitvoerende partijen met een vooruitziende blik aan te sturen zorgen wij voor een zeer georganiseerde verbouwing. In deze fase zullen wij intensief contact met u hebben over de gang van zaken en eventuele wijzigingen.
Uw grootste voordeel is dat er voor u maar een aanspreekpunt is en u niet hoeft te argumenteren met de diverse betrokken partijen.    

Afwerkfase:

Hier worden de echte punten op de i gezet. Dit is eigenlijk de belangrijkste fase voor het fraaie uiterlijk van uw kostbare verbouwing. Al is uw object nog zo zorgvuldig constructief verbouwd, een slechte of slordige afwerking zal in alle gevallen uw kostbare investering teniet doen.
In deze fase kunnen wij u extra van dienst zijn door onze jarenlange ervaring in de afwerkbranche.
Alles valt samen, de gekozen materialen, de manier van afwerkingen, de gekozen kleuren en het bouwbeslag.
Wij zullen u vooral in deze fase wederom zeer uitgebreid van ideeën en advies voorzien om uw object tot een plezierig en waardevolle woon- werkomgeving te maken.