Nieuw! Klassiek isolatieglas

Wij zijn als een van de weinige bedrijven gespecialiseerd, in het plaatsen van het ouderwetse “getrokken” glas in een isolerende dubbelglas variant. Door de geringe dikte van 7 mm is dit glas uitstekend geschikt voor de originele houten en stalen kozijnen, en kan hierdoor weer ouderwets worden “afgestopt”. Vervangen van de ramen is in dit geval niet meer nodig en werkt daardoor kostenbesparend.

          

U krijgt een hogere isolatiewaarde zonder de hinderlijke, ongezonde condensvorming en de klassieke uitstraling blijft volledig gehandhaafd door de stopverf en het “getrokken” glas.Monumentale ramen

Veel monumentale gebouwen zijn voorzien van mooie karakteristieke ramen! Dat beeld willen wij graag behouden. Daarom meer over de mogelijkheden om de isolatiewaarde en de tochtwering van de ramen te verhogen met 100% behoud van het historische uiterlijk.
Het aanbrengen van dubbelglas levert bij klassieke ramen vaak problemen op. Het glas is meestal te dik voor het bestaande raamkozijn. En een heel nieuw raamkozijn of verdikte glaslatten hebben een nadelige uitwerking op het aangezicht en de monumentale waarde van het pand.  Met een dikte vanaf 7mm past het klassiek dubbel glas, soms met een kleine aanpassing in de originele sponningen en de ouderwetse houten of stalen ramen. Zo blijven de bestaande vensters en architectuur te allen tijde behouden.
Er hoeven dus geen nieuwe kozijnen gemaakt te worden wat zeer kostenbesparend werkt.

De buitenruit is van het ouderwetse ”getrokken” (tot ong. 1950-60) of geblazen (voor 1930) glas. Door de zachte onregelmatige spiegeling behoud het de karakteristieke uitstraling die juist zo van belang is. Uiteraard is de 7mm variant ook in modern glas met eventueel een hr-coating te verkrijgen.
Om het glas en de bestaande kozijnen nog langer en mooier tot hun recht te laten komen, is er nieuwe kit en stopverfkit ontwikkeld. Beglazingsmaterialen die het glas, de ramen en het schilderwerk sterker maakt en een vele malen langere levensduur geeft met minder onderhoud.Condens en schimmelvorming

Het grootste voordeel van klassiek dubbelglas is dat u van de hinderlijke en ongezonde condensvorming en de daar uit voortvloeiende schimmelvorming af bent. Dit brengt het wooncomfort en het binnenklimaat tot hedendaagse maatstaven.
Schuiframen

Door de 2 x 2mm glassamenstelling blijft het gewicht nagenoeg gelijk en kan het klassiek dubbelglas ook zonder aanpassingen van de contragewichten in de originele schuiframen geplaats worden.